Koledzy,
wybieram się w weekend nad morze trasą Warszawa->Płońsk->Toruń->Człuchów->Koszalin.
Czy na tej trasie mogę spodziewać sie jakichś robót drogowych/objazdów? Bedę jechał w nocy.
lukas_jg, nie ma za co. Budują, budują. przy okazji kliknięcia na ikonkę utrudnienia mamy podany czas trwania, co jest grane na miejscu i średni czas oczekiwania.
Koledzy,
wybieram się w weekend nad morze trasą Warszawa->Płońsk->Toruń->Człuchów->Koszalin.
Czy na tej trasie mogę spodziewać sie jakichś robót drogowych/objazdów? Bedę jechał w nocy.
Trasa przejezdna,w tym tygodniu sprawdzona.Jest ok,tylko uwazaj na fotoradary bo od okolicy Człuchowa do Koszalina zaczyna sie "sieczka".
Agamek12, od Człuchowa do Koszalina zero robót.można śmiało jechać
uważaj na fotoradary przenośne i stacjonarne(zawsze załadowane) w następujących miejscach
Człuchów-Aleja JP2
Stołczno-stacjonarka na wlocie(żółty słupek)
Brzezie-na wlocie albo w środku wiochy
Biały bór-na wlocia albo na wylocie,stacjonarny w środku miejscowości
Bobolice-na wlocie
Dargiń-na wlocie po lewej w stronę Koszalina(wali foty od tyłu,zresztę wszystkie walą)
Kłanino-środek wiochy
Mostowo-możliwy przenośny na moście
Manowo-środek wiochy
aha,
na obwodnicy Chojnic system kamer przy światłach rejestrujący wjazd na czerwonym
Kurczę blade... Te fotoradary są przerażające. Mam nadzieję, że jadąc nocą nie nadzieję się na żaden z nich :? (próbowałem dziś na ograniczeniu jechać 40km/h, ale... tak się nie da... :shock: )
Agamek12, niestety, w tych miejscowościach jak tylko zobaczysz znak "foto na odległości ..." to tempomat na 50-55 km/h bo dodatkowo są podobno piekielnie "nisko" poustawiane. No i są bardzo fajne. Przypominają kosz, słupek, aparat na statywie albo inne cholerstwo, więc nie ma co się sugerować, że zobaczysz klasyczny karmnik.
Jak jedziesz na noc to przed Bydgoszczą albo w okolicach sobie przyklej jakiegoś liścia do rejestracji i reklamę na nalepkę i miej to wszystko w serdecznym poważaniu, szczególnie w Białym Borze bym im zrobił teraz przejazd 120/40 :szeroki_usmiech
Agamek12, od Człuchowa do Koszalina zero robót.można śmiało jechać
uważaj na fotoradary przenośne i stacjonarne(zawsze załadowane) w następujących miejscach
Człuchów-Aleja JP2
Stołczno-stacjonarka na wlocie(żółty słupek)
Brzezie-na wlocie albo w środku wiochy
Biały bór-na wlocia albo na wylocie,stacjonarny w środku miejscowości
Bobolice-na wlocie
Dargiń-na wlocie po lewej w stronę Koszalina(wali foty od tyłu,zresztę wszystkie walą)
Kłanino-środek wiochy
Mostowo-możliwy przenośny na moście
Manowo-środek wiochy
aha,
na obwodnicy Chojnic system kamer przy światłach rejestrujący wjazd na czerwonym
spokojnej podróży
pzdr SŁOŃ
Potwierdzam niestety już dwa razy mnie strzeliły: w Człuchowie i Białym Borze.
Jeszcze jeden stoi na samym początku Koszalina, na ul Gnieźnieńskiej na wysokości cmentarza.
W Manowie (tuż przed Koszalinem) kiedyś był nieczynny przejazd kolejowy na którym czasem lubili łapać. Nie pamiętam czy już to zlikwidowali.
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
No i dupa zbita
Pilnowałem się, zwalniałem, patrzyłem, przewidywałem... A i tak piep..eni strażnicy gminni jebli mi fotkę - na ograniczeniu 40km/h miałem na budziku może 55km/h, jak zobaczyłem czerwony błysk z szarej skrzynki... Mam nadzieję, że to jedyna zarobiona przeze mnie fota... No i fakt: 75% ostrzeżeń o fotoradarze pokrywa sie z faktycznie stojącymi. Kuźwa, wracam inną trasą :cry:
Akurat nie... To było jeszcze przed Człuchowem. W Białym Borze stali w O1, ale mnie (mam nadzieję) nie złapali, bo tam już ciąłem non stop na 3-ce i patrzyłem wszędzie...
Komentarz